Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Bloedsuikerspiegel: wat je erover moet weten

Iedereen weet hoe het is om je sky high te voelen nadat je lekker veel suikers hebt gegeten, maar we weten ook allemaal hoe het is om vervolgens die intense crash te beleven. Je voelt je in dat geval chagrijnig of moe en dat wil je oplossen door een zoete traktatie te verorberen. Kortom: we weten allemaal dat onze bloedsuikerspiegel behoorlijk veel impact heeft op ons energielevel en onze stemming. Als je bloedsuikerspiegel van de rel is kan dit je dagelijkse bezigheden behoorlijk belemmeren. En hoe langer dit duurt hoe chronischer het wordt.

ls je bloedsuikerspiegel uit balans?

Dan kun je last hebben van de volgende symptomen:

 • Vetopslag rond de buik, ik noem het ook wel het suikerbuikje.
 • Of ‘zwembandjes’ rond je middel.
 • Verhoogde zin in zoet.
 • Direct na het opstaan honger hebben, je ontbijt niet kunnen overslaan of uitstellen.
 • Als je aan het eten bent, ben je niet snel verzadigd, je hebt het gevoel dat je door kunt eten, je eet dus snel te veel.
 • Kort na het eten heb je vaak nog behoefte aan iets zoets (chocolaaaa 🍫 )
 • Je hebt regelmatig last van klophonger-aanvallen, dan MOET je echt wat eten, bij voorkeur iets zoets. Je gaat een beetje trillen, wazig zien of krijgt andere symptomen van bloedsuikerdips.
 • Je voelt je vermoeid na het eten, in plaats van energiek.
 • Je kunt niet nuchter bewegen, je moet van tevoren iets eten.
 • Je hebt last van acne.
 • Je hebt last van PMS of PCOS

Als je dit herkent, die hang naar zoet, dan heb je wellicht al aardig last van je bloedsuikerhuishouding en vermoedelijk ongewenste vetrolletjes, helaas. Heel kort gezegd zorgen al die ‘verkeerde koolhydraten’ voor (te) veel productie van het hormoon insuline. Dat leidt uiteindelijk tot die ongewenste vetopslag, met name rond je taille.

Bij veel insuline in je bloed kun je die vetvoorraad niet makkelijk meer aanspreken. Insuline is er namelijk om energie op te slaan, niet om het weer vrij te maken. Het is als het hebben van een hoog banksaldo, maar je bent je pinpasje kwijt en kan het geld niet meer van je rekening halen. Je blijft dus de hele dag in die SUIKERverbranding, terwijl ik je juist in de VETverbranding wil krijgen. Die hang naar zoet, die gaan we dus doorbreken!

4 tips voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel

Hieronder geef ik je 4 tips voor een mooie evenwichtige bloedsuikerspiegel. En zodat jij van dat buikje af gaat komen door stap voor stap kleine veranderingen toe te passen.

1. Beperk het aantal eetmomenten op een dag

Eet niet de hele dag door kleine beetjes, maar probeer toe te werken naar nog maar twee of drie kwalitatief goede, verzadigende maaltijden per dag. Op die manier beperk je de pieken in je bloedsuikerspiegel en zul je ook minder vaak een ‘dip met suikercravings’ ervaren.

2. Ga nuchter bewegen, dus met een lege maag

Dat helpt enorm je insulinegevoeligheid te herstellen: doe voor je maaltijd bijvoorbeeld een paar minuten wat (kracht)oefeningen, ga twintig minuten stevig wandelen of joggen of plan je sport- of yogaklasje vlak voor je eerste maaltijd.

3. Schakel over op vetten, vermijd die klophonger

Als je je lichaam wil laten overschakelen op vetten zal je minder koolhydraten en suikers moeten gaan eten en juist meer vetten, hoe raar dit ook voelt. Het is dan wel heel belangrijk dat je de juiste (gezonde) vetten eet. Je hoeft ook niet álle koolhydraten overboord te gooien, maar te kiezen voor trage/langzame koolhydraten waar ook veel vezels bij zitten.

Bloedsuikerspiegel verlagen en reguleren met behulp van supplementen

Wist je dat sommige kruiden en stofjes de bloedsuikerspiegel kunnen reguleren?
Kaneel helpt bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voeg dus regelmatig kaneel toe aan je eten!

Ook het stofje berberine kan de insulinegevoeligheid verbeteren en de bloedsuikerspiegel reguleren, wat kan leiden tot minder honger en minder behoefte aan suikerrijk voedsel.

Dit stofje is te vinden in de Weight Support. Dit supplement bevat allemaal stofjes die jou helpen je vetverbranding op gang te krijgen. Het bevat alle belangrijke stoffen om je vetverbranding te stimuleren en je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. En dat zijn dé voorwaarden om op gewicht te komen en te blijven.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen