Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Magnesium: waarom het zo belangrijk voor je is

Magnesium is verkozen tot supplement van het jaar 2023! En wat ons betreft staat dit supplement niets voor niets in de schijnwerpers. In deze blog lees je wat magnesium is en waarom het zo belangrijk voor je is.

Wat is magnesium?

Allereerst, even een korte uitleg over magnesium. Magnesium is een mineraal, net als bijv. ijzer, zink, calcium en chroom. Dit mineraal kan ons lichaam niet zelf aanmaken, we zullen het dus uit onze voeding moeten halen (of uit een supplement).

Magnesium is het belangrijkste mineraal voor het menselijk systeem omdat het betrokken is bij 400 verschillende lichaamsfuncties. Het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, dat je energie hebt, werkt kalmerend, ontspannend en verbetert je geheugen. Ook helpt het enorm tegen stress. Het wordt niet voor niets het anti-stress mineraal genoemd. Het heeft een kalmerende werking op spieren en bloedvaten. Als jij stress ervaart zorgt dit supplement er dus voor dat je spieren en zenuwen kunnen blijven ontspannen en dat je bloeddruk op pijl blijft. Het helpt ook bij de aanmaak van hormonen en kan daardoor bijdragen aan een betere hormoonbalans.

Hoe herken je een tekort van magnesium?

Wanneer je klachten krijgt als brainfog, nervositeit, mentale vermoeidheid,  concentratieproblemen, migraine, PMS, slecht slapen, weinig energie, pijnlijke spieren, spierkrampen of depressiviteit dan kan het zo zijn dat je een magnesium tekort hebt. Wees je ervan bewust dat in tijden van stress je lichaam heel veel van dit mineraal verbruikt. Ervaar jij veel stress op dit moment dan is de kans dus groot dat je een tekort hebt.

Waarom adviseren wij magnesium bij hormonale- en menstruatie klachten?

Magnesium helpt bij de aanmaak van hormonen en kan daardoor bijdragen aan een betere hormoonbalans. Het mineraal werkt ook goed bij PMS en menstruatie-klachten. Het zorgt ervoor dat de zenuwen tot rust komen, dat de baarmoeder kan ontspannen en kan daardoor PMS-klachten en pijnlijke menstruaties verminderen.

Waarom kiezen wij voor magnesium citraat?

Er zijn verschillende soorten magnesium (citraat, tauraat, bisglycinaat, malaat) en ik snap dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Wij hebben in ons supplement gekozen voor magnesium citraat. Dit is de meest makkelijke opneembare vorm. Maak je deze vorm dan nog eens liposomaal, dan maak je écht het verschil.

Wat betekent liposomaal? Een betere opname in het lichaam

Voor ons is kwaliteit ontzettend belangrijk. En daarom heb ik gekozen voor liposomale supplementen. Deze worden tot wel 20x be ter opgenomen door het lichaam. In deze supplementen worden van nature voorkomende lipiden (vetbolletjes) gebruikt die de vitamines beschermen gedurende de reis door het maag- en darmstelsel. Het liposomen bolletje wordt met de werkzame stof en al intact door de dunne darm in het bloed opgenomen. Daarom is het wel wat prijziger, maar ik sta echt voor kwaliteit.

Goedkopere niet-liposomale supplementen worden niet beschermd, wat ertoe leidt dat het overgrote deel niet goed kan worden opgenomen en weer uitgescheiden wordt via de urine. Goedkoop maar dus niet effectief! Ik zou magnesium echt dagelijks inzetten, want het heeft zoveel positieve voordelen.
We delen graag nog een aantal positieve ervaringen van klanten met je. Hier koop je onze liposomale magnesium.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen