Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Opgeblazen gevoel? Dit doe je eraan

Ben jij één van die vrouwen die elke avond weer denkt: mijn broek moet echt een beetje losser want ik heb wéér een pijnlijke opgeblazen gevoel? Ziet je buik er regelmatig opgezwollen uit en voelt je buik hard en pijnlijk aan? Of heb je zelfs krampen, stekende pijn, obstipatie (obstipatie), diarree, brandend maagzuur of misselijkheid? Ik kan je vertellen: Je bent zeker niet de enige, want ontzettend veel vrouwen hebben hier last van! We krijgen hier regelmatig vragen over van jullie.

Maar geen zorgen, we zijn hier om je te helpen! Ik leg je in deze blog uit hoe het komt dat vrouwen sneller last hebben van een opgeblazen gevoel.

Waarom hebben vrouwen vaker last van een opgeblazen gevoel dan mannen?

Allereerst hebben vrouwen een iets langere darm dan mannen. Waarschijnlijk komt dit omdat wij vrouwen meer voedingsstoffen moeten opnemen tijdens een zwangerschap vanuit de dunne darm. Daarom hebben wij een iets langere darm en dit kan al sneller zorgen voor een opgeblazen gevoel.

Daarnaast hebben wij meer oestrogenen. Oestrogeendominantie kan ook zorgen voor een opgeblazen buik. Dit kan ontstaan bij het langere tijd slikken van de pil, of vanuit milieutoxines, alles wat we op de huid smeren en/of verkeerde voeding.

Tot slot eten we vaak verkeerd. Verkeerde voeding kan je spijsvertering behoorlijk ontregelen. Verkeerde voeding is belastend, kan naast het creëren van maag- en darmklachten er ook voor zorgen dat je aankomt. Uiteindelijk worden ook door onze spijsvertering allerlei hormonale processen in gang gezet.

We eten vaak teveel dingen die onze darmen triggeren: zuivel, gluten en e-nummers.
Vooral e-nummers zijn vaak sluipmoordenaars, want dit hebben we vaak niet zo in de gaten maar ze kunnen een enorme invloed hebben op onze darmen.

Nu de vraag, wat kun je doen tegen zo’n vervelende opgeblazen buik? Ik geef je graag 6 tips!

De 6 tips van Vivian Reijs tegen een opgeblazen buik

1. Probeer voldoende vezels (=groente) te eten

Vezels ondersteunen de spijsvertering. Dus heel veel groente, dat bevat heel veel vezels die je spijsvertering kunnen ondersteunen. Eet een dubbele portie per dag, zo’n 500 gram. Je darmflora wordt echt blij van al die fijne vezels!

2. De pil heeft een negatieve impact op een opgeblazen gevoel

En teveel aan oestrogenen zorgt voor een slechte afbraak en dat zorgt voor een opgeblazen buik. Niet bij iedereen maar dit kan bij jou wel het geval zijn.

3. Probeer genoeg goede vetten te eten

Avocado, een vet visje, noten, piten, zaden, olijfolie. Die ondersteunen de darmen en de spijsvertering en zorgen voor een minder opgeblazen gevoel.

4.Voeg een beetje citroensap toe

Het kan helpen om voor de maaltijd wat lauwwarm water met een halve uitgeperste citroen te drinken, of een theelepeltje appelazijn opgelost in een beetje water. Dit werkt ondersteunend voor je spijsvertering.

5. Enzymen: groente en fruit zijn je vrienden

Verteringsenzymen helpen de pancreas een beetje. Als de vertering niet lekker loopt of je insulineresistent bent, is de pancreas niet goed in staat enzymen aan te maken. Maar deze enzymen zijn wel van belang voor een goede vertering. Het is dus ook hier belangrijk om veel groente en fruit te eten. Heb je meer hulp nodig, dan kun je spijsverteringsenzymen kopen in de vorm van een supplement. Die zorgen dat de eiwitten, vetten en koolhydraten wat beter worden afgebroken en ondersteunen jouw proces daarbij.

Levende culturen en natuurlijke enzymen uit rauwe groenten en bladsla zijn echt superhulpjes voor je spijsvertering. Andere effectieve verteringshulpen zijn papaja en ananas, die enzymen bevatten die eiwitten afbreken.

6. Belly Support ter ondersteuning van een opgeblazen gevoel

Wij hebben sinds deze week een nieuw supplement ontwikkeld, speciaal voor dames met spijsverteringsklachten en een opgeblazen gevoel.

Dit supplement bevat chroom, wat je stofwisseling ondersteunt. Daarnaast bevat het enzymen die allemaal een belangrijke rol spelen bij de spijsvertering en helpen het lichaam om voedingsstoffen uit verschillende voedselgroepen efficiënt op te nemen.

Tot slot bevat het supplement berberine, een stofje uit de Berberis Aristata (de zuurbes) en wordt in China al tientallen jaren gebruikt bij spijsverteringsklachten.

Heb je een keer lekker gezondigd, of iets te vet gegeten, bijvoorbeeld uit eten of op vakantie? Dan is dit supplement ook geschikt voor jou

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen om jouw opgeblazen buik te verminderen!

Heb je meer hulp nodig?

In mijn boeken staan nog veel meer informatie over de spijsvertering en ook ontzettend veel lekkere recepten: allemaal hormoonprooi, suiker, glutenvrij & zuivel-vrij. Je kunt ze hier vinden.

In mijn online programma ‘De Viv Hormoon Herstel Methode’ ga ik nog veel dieper in op spijsverteringsklachten. Met o.a. video’s over gezonde darmen, moodswings, de lever, detoxen & ontgiften en spijsverteringsklachten specifiek voor 40+ dames. Je kunt het programma hier vinden.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen