Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Supplementen: wanneer kan ik ze het beste slikken?

Je hebt ervoor gekozen om je gezondheid te ondersteunen met supplementen. We kunnen alleen maar zeggen: wat fijn dat je jezelf dat gunt! Want hoe gezond we ook eten en leven, in ons dagelijkse drukke leven is het echt verstandig om jezelf te ondersteunen. Om welke reden dan ook. Het kan zijn dat je meer energie wilt. Of mooi glanzend haar. Ook kan het zijn dat je maandelijks last hebt van PMS-klachten. Of misschien wil je je weerstand wel een boost geven of kun je wel wat hulp gebruiken om af te vallen. Hoe dan ook: jij hebt jouw unieke redenen om een of meerdere supplementen te slikken.

Nu kan het ook zijn dat de vraag bij je opkomt: op welk moment van de dag kan ik mijn supplement(en) nou het beste innemen? Is dat nou bij of liever buiten mijn maaltijd om? ’s Ochtends of juist ’s avonds? Is er zoiets als een optimaal inname-moment? Dat kan zo maar het geval zijn! In deze blog hebben we per supplement onze adviezen hiervoor op een rijtje gezet.

PMS Support

Met het PMS support supplement voel je je goed voor en tijdens je menstruatie. Dit supplement heeft al 10.000+ vrouwen geholpen om lekkerder in hun vel te zitten en zichzelf weer terug te krijgen uit de hormonale chaos.

Hieronder lees je wat dit supplement bevat en op welke manier je deze supplementen het beste kunt innemen.

Bevat– monnikspeper (agnus castus)
– 5-http (griffonia simplicifolia)
– rhodiola rosea
Inname adviesDit supplement bevat kruiden en voor kruiden geldt dat je die beste op een nuchtere maag kunt innemen. 2 Capsules per dag, tegelijk of los van elkaar. Bij voorkeur dus een half uurtje voor je ontbijt, lunch en/of avondeten.

(Pre) Meno Support

Het (Pre) Meno Support supplement is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die richting de overgang gaan. Bij de één begint het al rond haar veertigste, bij de ander komt het later op gang: de (beginnende) menopauze. Hierdoor verandert je hormoonhuishouding en zul je mogelijk meer klachten gaan ervaren. Deze supplementen bevatten verschillende kruiden die ervoor zorgen dat je zo stabiel mogelijk blijft!

Bevat– zwarte zilverkaars (actea racemosa)
– mucuna pruriens extract (20% L-dopa)
– rode klaver (trifolium pratense)
– hop (humulus lupulus)
– engelwortel (angelica sinensis)
Inname adviesDit supplement bevat kruiden en voor kruiden geldt dat je die beste op een nuchtere maag kunt innemen. Het is dus het beste om ze ongeveer een half uurtje voor je maaltijd in te nemen.

2 Capsules per dag, bij voorkeur in de ochtend en avond. Bij voorkeur dus een half uurtje voor je maaltijd.

Weight Support

Het Weight Support supplement hebben we ontwikkeld om mooi op gewicht te zijn, te blijven én lekker in je vel te zitten. Deze supplementen ondersteunen het transport van vetzuren naar de mitochondriën in onze cellen, ofwel je energiefabriekjes – dé plek waar energie wordt aangemaakt.

Bevat– Carnitine (L-carnitine L-tartraat)
– Groene thee extract
– Berberine (hydrochloride)
– Choline (bitartraat)
– Vitamine B3 (nicotinezuur)
Inname adviesDit supplement kun je het beste voor of tijdens de maaltijd innemen.
Voor choline en vitamine B3 geldt dat dit in water oplosbare stoffen zijn, dus als je deze supplementen met wat water inneemt, dan neem je ze ook goed op in je lichaam. Sommige vrouwen ervaren buikpijn als ze groene thee extract op nuchtere maag slikken, dan kun je dit supplement beter innemen bij een maaltijd. Met name groene thee extract en vitamine B3 geven je een energie boost, vandaar dat je er beter voor kunt kiezen om dit supplement ’s ochtends en ’s middags in te nemen.
Kortom: 2x daags 1 capsule innemen tijdens je ontbijt of lunch, niet meer na 18.00 uur.

Liposomale multivitamine

Het Liposomale multivitamine supplement is een supplement die alle basisstoffen bevat die jouw lichaam nodig heeft. Je kunt hem hier vinden.

Bevat– Vitamine C (Ascorbic Acid)
– Liposomaal mengsel
– Niacine (vitamine B3)
– Vitamine E (D-Alpha Tocopherol)
– Pantotheenzuur (vitamine B5)
– Vitamine B1 (Thiamin HCI)
– Vitamine B2 (Riboflavin)
– Vitamine B6 (Pyridoxine HCI)
– Manganese (Manganese Sulfaat)
– Vitamine A (Beta Carotene)
– Foliumzuur
– Biotine (vitamine B8)
– Molybdeen
– Chromium (Chromium Picolinate)
– Vitamine K1 (Phytomenadione)
– Vitamine K2 (MK-7 Menaquinone)
– Jodium (Potassium lodide)
– Selenium
– Trace Mineral Complex
– Vitamine D3 (Cholecalciferol)
– Vitamine B12 (Methylcobalamin)
Inname adviesDeze multi is een echte aanvulling op je voedingspatroon. Je kunt de multi dan ook gewoon bij een maaltijd op elk moment van de dag innemen.
Sommige stoffen zijn wateroplosbaar, slik de capsule dan ook met ruim water. Andere stoffen uit deze multi zijn juist weer vetoplosbaar, maar omdat er aan het supplement vetmoleculen zijn toegevoegd – het LipoCellTech™ Liposomaal mengsel – zit het met de opname van die stoffen helemaal snor.
Kortom: 1 capsule per dag met ruim water innemen bij een maaltijd.

Liposomale magnesium

Onze Liposomale magnesium supplement is een belangrijk mineraal die bij veel lichamelijke en mentale processen betrokken is. Zeker in drukke periodes verbruikt ons lichaam veel magnesium. Dit maakt een dagelijkse ondersteuning van dit supplement gewenst.

Bevat– monnikspeper (agnus castus)
– 5-http (griffonia simplicifolia)
– rhodiola rosea
Inname adviesDit supplement bevat kruiden en voor kruiden geldt dat je die beste op een nuchtere maag kunt innemen. 2 Capsules per dag, tegelijk of los van elkaar. Bij voorkeur dus een half uurtje voor je ontbijt, lunch en/of avondeten.

Hair Support

Deze unieke kruidenformule van onze hairsupport is speciaal ontwikkeld voor vrouwen EN mannen voor haar, huid en nagels!

BevatHair Support bevat verschillende kruiden, vitamines en mineralen om met name het haar, maar ook de huid en nagels te ondersteunen*. Het bevat o.a. Zaagpalm Extract, paardenstaart kruid, verschillende B-vitamines (B2, B8, B11, B12), Biotine, Vitamine C en Selenium.
Inname adviesNeem 2 x daags 1 capsule op een willekeurig tijdstip, mag ook tegelijkertijd.
Gebruik 3 maanden achter elkaar voor optimaal resultaat.

Relax Support

Met het Relax Support supplement voel je je rustig en in balans. Dit supplement kan ondersteuning bieden bij drukke tijden en helpt om de scherpe randjes eraf te halen.

Bevat– Schisandra sinensis
– Tulsi
– Siberische ginseng
Inname adviesDit supplement bevat kruiden en voor kruiden geldt dat je die beste op een nuchtere maag kunt innemen. Het is dus het beste om ze ongeveer een half uurtje voor je maaltijd in te nemen.
Kortom: 2 capsules per dag, 1 in de ochtend en 1 in de avond een half uurtje voor je maaltijd.

Vitamine B12

Ervaar je futloosheid, vermoeidheid en heb je een gebrek aan energie? Dan is Vitamine B12 iets voor jou!

Bevat– Vitamine B12 (Adenosylcobalamine)
– Vitamine B12 (Methylcobalamine)
– Siliciumdioxide (anti-klontermiddel)
– Vitamine B11 (Foliumzuur in natuurlijke vorm, Quatrefolic®
Inname adviesLaat deze supplementen onder je tong smelten, want dan wordt het opgenomen via je mondslijmvlies. Voor de zekerheid wordt zo het maagdarmstelsel omzeild, want vaak spelen hier opnameproblemen van vitamine B12.
Kortom: 1 tablet per dag bij de maaltijd. Onder je tong laten smelten.

Omega 3 (vegan)

Onze Vegan Omega 3 is gemaakt van algen. Algen zijn de primaire en hiermee zuiverste bron van de omega 3-vetzuren DHA en EPA. DHA is vooral goed voor je hersenfunctie. DHA doet het beste zijn werk als het supplement ’s avonds worden ingenomen. EPA ondersteunt de ontstekingsremmende werking van je immuunsysteem. Hiervoor kan je het supplement juist het beste ’s ochtends innemen. Dit supplement is vooral voor vrouwen die geen of weinig vette vis eten. Je kunt dit supplement hier vinden.

Bevat– Algenolie (schizochzytrium)
– Vitamine E (D-alfa-toceferol)
Inname adviesNeem 1 capsule bij de ochtendmaaltijd en 1 capsule bij de avondmaaltijd. Zo ondersteunen de omega 3-vetzuren optimaal je hersenfunctie (door DHA) en immuunsysteem (door EPA)

Hormoonproof eiwitpoeder en collageen

Met deze hormoonproof eiwitpoeder en collageen vul je je dagelijkse eiwitinname aan met deze shake. Eiwitpoeder draagt bij aan sterke botten en gezonde spieren. Het ondersteunt herstel van spieren na een intensieve sportsessie. Zeker bij een vega(n) voedingspatroon is het belangrijk om goed op te letten op je eiwitinname. Daarnaast hebben wij ook collageen toegevoegd. Dit helpt bij het behoud van een stevige, elastische huid. Je kunt hem hier vinden.

Bevat– Favabonen eiwitisolaat
– Viscollageen
– Erwten eiwitisolaat
– Organisch hennep eiwitpoeder
– Natuurlijke smaakaroma (vanille)
Inname adviesLos dagelijks 1 maatschepje (70 ml = +/- 30 g) poeder op in 250 ml water/(plantaardige) melk en eet/drink het bij voorkeur bij een maaltijd, of maak er een smoothie mee. Neem het verder vooral ook vlak na een intensieve sportsessie.

Viv’s Lievelingsrecept voor een smoothie:

Probeer ook Viv’s lievelingsrecept voor een smoothie: doe 200 ml amandelmelk of kokoswater, 1/2 banaan, 1/2 schepje collageen/eiwitpoeder, 50 g spinazie, 50 g bevroren blauwe bessen en een 1/2 avocado in de blender.

Belly Support

Heb je elke keer een opgeblazen gevoel na het eten? En wil je je knoop van je broek weer losmaken? Dan is onze kruidenformule de Belly Support iets voor jou! Je kunt hem hier bestellen.

Bevat– Berberine HCL
– Digezyme (enzymen protease, lipase, lactase, amylase, cellulase)
– Zink
Inname adviesDe enzymen in dit supplement ondersteunen je spijsvertering. Neem het supplement daarom bij een maaltijd. Dit supplement is ideaal om mee te nemen op reis, want dan eet je vaak wat anders dan je thuis gewend bent. Dit supplement hoeft niet iedere dag ingenomen te worden indien je het alleen gebruikt in bepaalde periodes of bij bepaalde maaltijden.
Bij normaal gebruik: 2 keer per dag 1 capsule innemen bij de maaltijd. Helpt dit onvoldoende om de spijsvertering te optimaliseren? Verhoog dan de dosis en neem 2 capsules per maaltijd. Helpt dat nog niet, neem 3 capsules per maaltijd. Helpt dat nog niet?

Neem dan contact op met een therapeut via Viv Support.

Vitamine D3 en K2

Dit supplement is onmisbaar in ieder keukenkastje. Het is belangrijk voor een goede weerstand. Je koopt het supplement hier.

Bevat– Vitamine D3
– Vitamine K2
– Magnesiumcitraat
Inname advies1 capsule per dag innemen bij een maaltijd. Vitamine D3 mag veel hoger gedoseerd worden, zeker in de wintermaanden. Neem daarom in de winter 2 tot 3 capsules per dag.

Fertility Support

Met de Fertility Support ondersteun je een gezonde, natuurlijke en regelmatige cyclus van de vrouw. Heb je last van lichamelijke ongemakken rondom je cyclus? Dan is dit supplement perfect voor jou! Hieronder geef ik informatie wat het supplement bevat en hoe vaak je het moet innemen. Je kunt het hier kopen.

Bevat– Organische Macawortel (Lepidium Meyenii)
– Berberine
– Betaïne HCL
– Groene thee extract (>50% ECGC)
– Magnesium (citraat)
– Zink (citraat)
– Foliumzuur
– Vitamine B12 (Adenosylcobalamine en Methylcobalamine)
Inname advies2 keer per dag 1 capsule bij het eten, in de ochtend en middag en niet op een lege maag vanwege zink.

Gebufferde Vitamine C

Bereid je voor op het herfstseizoen en boost je weerstand: start vanaf begin september het herfstseizoen met deze ‘cocktail’: vitamine C (2 capsules of meer), vitamine D3/K2 en mijn Immuun Booster. Daarnaast is het de eerste hulp bij opkomende verkoudheid. Voel je een verkoudheid opkomen? Neem dan elk uur een capsule (maximaal acht per dag). Stop met het verhogen van de dosis zodra er darmklachten (diarree) optreden, dan is de maximale tolerantie van je darmen voor vitamine C bereikt. Je kunt onze gebufferde vitamine C hier kopen.

Bevat– Vitamine C (Calciumascorbaat en Magnesiumascorbaat)
– Calcium (ascorbaat)
– Citrus bioflavonoïden
– Magnesium (ascorbaat)
Inname advies2 capsules per dag met ruim water bij een maaltijd.

Energy Support

Energy support is het kruiden supplement voor meer energie. Dit supplement ondersteunt je in je dagelijkse, drukke en stoms stressvolle leven. Je kunt dit supplement hier kopen.

Bevat– Vitamine B12 (Adenosylcobalamine)
– Vitamine B12 (Methylcobalamine)
– Vulstof (Cellulose)
– Vitamine B1 (Thiamine HCI)
– Vitamine B5 (Calcium Pantothenaat)
– Panax Ginseng Extract
– Co-enzym Q10 (ubiquinon)
– Zink (citraat)
– Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-Fosfaat)
Inname advies1 à 2 per dag innemen bij ontbijt of lunch (niet ’s avonds bij diner)

Samenvatting supplementen

Hieronder hebben we nog een samenvatting gemaakt zodat jij in één oogopslag kunt kijken welk supplement je wanneer moet innemen. Zo vergeet jij nooit meer je supplementen op het juiste tijdstip in te nemen.

SupplementBevatInname-advies
PMS Support– Monnikspeper (agnus castus)
– 5-http (griffonia simplicifolia)
– Rhodiola rosea
2 capsules per dag, tegelijk of los van elkaar. Bij voorkeur dus een half uurtje voor je ontbijt, lunch en/of avondeten.
(Pre) Meno Support– Zwarte zilverkaars (actea racemosa)
– Rode klaver (trifolium pratense)
– Hop (humulus lupulus)
– Engelwortel (angelica sinensis)
2 Capsules per dag, bij voorkeur in de ochtend en avond. Bij voorkeur dus een half uurtje voor je maaltijd.
Weight Support– Carnitine (L-carnitine L-tartraat)
– Groene thee extract
– Berberine (hydrochloride)
– Choline (bitartraat)
– Vitamine B3 (nicotinezuur)
2x daags 1 capsule innemen voor of tijdens ontbijt of lunch, niet meer na 18.00 uur.
Liposomale Multivitamine– Vitamine C (Ascorbic Acid)
– Liposomaal mengsel
– Niacine (vitamine B3)
– Vitamine E (D-Alpha Tocopherol)
– Pantotheenzuur (vitamine B5)
– Vitamine B1 (Thiamin HCI)
– Vitamine B2 (Riboflavin)
– Vitamine B6 (Pyridoxine HCI)
– Manganese (Manganese Sulfaat)
– Vitamine A (Beta Carotene)
– Foliumzuur
– Biotine (vitamine B8)
– Molybdeen
– Chromium (Chromium Picolinate)
– Vitamine K1 (Phytomenadione)
– Vitamine K2 (MK-7 Menaquinone)
– Jodium (Potassium lodide)
– Selenium
– Trace Mineral Complex
– Vitamine D3 (Cholecalciferol)
– Vitamine B12 (Methylcobalamin)
1 capsule per dag met ruim water innemen bij een maaltijd.
Liposomale Magnesium– Magnesiumcitraat
– LipoCellTech™ Liposomaal mengsel
2 capsules per dag met ruim water innemen bij een maaltijd (mag op elk moment van de dag).
Relax Support– Schisandra sinensis
– Tulsi
– Siberische ginseng
2 capsules per dag, 1 in de ochtend en 1 in de avond een half uurtje voor je maaltijd.
B12 met foliumzuur– Vitamine B12 (Adenosylcobalamine)
– Vitamine B12 (Methylcobalamine)
– Siliciumdioxide (anti-klontermiddel)
– Vitamine B11 (Foliumzuur in natuurlijke vorm, Quatrefolic®
Laat dit supplement onder je tong smelten, want dan wordt het opgenomen via je mondslijmvlies. Voor de zekerheid wordt zo het maagdarmstelsel omzeild, want vaak spelen hier opnameproblemen van vitamine B12.
Kortom: 1 tablet per dag bij de maaltijd. Onder je tong laten smelten.
Hair Support– Calcium
– Zink
– Selenium
– Koper
– Vitamine B2 (Riboflavine)
– Biotine (vitamine B8)
– Vitamine B12 (Foliumzuur)
– Vitamine B12 (Methylcobalamine)
– Vitamine C (Ascorbinezuur)
– Vitamine A (Beta Carotene)
– Vitamine D3
– Ginseng
– Paardenstaart kruid
– Zaagpalm extract
Neem 2 x daags 1 capsule op een willekeurig tijdstip, mag ook tegelijkertijd.
Gebruik 3 maanden achter elkaar voor optimaal resultaat.
Omega 3 (Vegan)– Algenolie (schizochzytrium)
– Vitamine E (D-alfa-toceferol)
Neem 1 capsule bij de ochtendmaaltijd en 1 capsule bij de avondmaaltijd. Zo ondersteunen de omega 3-vetzuren optimaal je hersenfunctie (door DHA) en immuunsysteem (door EPA)
Hormoonproof Eitwitpoeder & Collageen– Favabonen eiwitisolaat
– Viscollageen
– Erwten eiwitisolaat
– Organisch hennep eiwitpoeder
– Natuurlijke smaakaroma (vanille)
Los dagelijks 1 maatschepje (70 ml = +/- 30 g) poeder op in 250 ml water/(plantaardige) melk en eet/drink het bij voorkeur bij een maaltijd, of maak er een smoothie mee. Neem het verder vooral ook vlak na een intensieve sportsessie.
Belly Support– Berberine HCL
– Digezyme (enzymen protease, lipase, lactase, amylase, cellulase)
– Zink
2 keer per dag 1 capsule innemen bij de maaltijd. Helpt dit onvoldoende om de spijsvertering te optimaliseren? Verhoog dan de dosis en neem 2 capsules per maaltijd. Helpt dat nog niet, neem 3 capsules per maaltijd. Helpt dat nog niet? Neem dan contact op met een therapeut via Viv Support.
Vitamine D3 & K2– Vitamine D3
– Vitamine K2
– Magnesiumcitraat
1 capsule per dag innemen bij een maaltijd. Vitamine D3 mag veel hoger gedoseerd worden, zeker in de wintermaanden. Neem daarom in de winter 2 tot 3 capsules per dag.
Fertility Support– Organische Macawortel (Lepidium Meyenii)
– Berberine
– Betaïne HCL
– Groene thee extract (>50% ECGC)
– Magnesium (citraat)
– Zink (citraat)
– Foliumzuur
– Vitamine B12 (Adenosylcobalamine en Methylcobalamine)
2 keer per dag 1 capsule, bij ontbijt en lunch, na het eten, niet op de lege maag innemen dus.
Gebufferde Vitamine C– Vitamine C (Calciumascorbaat en Magnesiumascorbaat)
– Calcium (ascorbaat)
– Citrus bioflavonoïden
– Magnesium (ascorbaat)
2 capsules per dag met ruim water bij een maaltijd.
Energy Support– Vitamine B12 (Adenosylcobalamine)
– Vitamine B12 (Methylcobalamine)
– Vulstof (Cellulose)
– Vitamine B1 (Thiamine HCI)
– Vitamine B5 (Calcium Pantothenaat)
– Panax Ginseng Extract
– Co-enzym Q10 (ubiquinon)
– Zink (citraat)
– Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-Fosfaat)
1 à 2 per dag innemen bij ontbijt of lunch (niet ’s avonds bij diner)

Extra tips om supplementen in te nemen

  • Neem ze mee naar je werk of op een weekendje weg in een mooi pillendoosje, dan kun je je supplementen makkelijk onderweg meenemen. Wij hebben sinds kort een eigen pillendoosje gemaakt. Hierdoor kun jij makkelijk je supplementen voor die dag meenemen. Je koopt het supplementen pillendoosje hier.
  • Zet een reminder in je telefoon of agenda. Dit is al helemaal belangrijk als je een supplement ruim voor een maaltijd moet innemen. Op deze manier vergeet jij nooit meer je supplementen in te nemen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen