Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Supplementen: welke heb je nu echt nodig?

Waar moet je in hemelsnaam beginnen en waar moet je op letten bij het kopen en innemen van supplementen? Ik hoor vaak van dames dat ze door de bomen het bos niet meer zien.

‘Er is zoveel aanbod, zoveel keus en waarom moet ik überhaupt supplementen nemen, ik eet toch gezond? Dan is het toch helemaal niet nodig?

Ik krijg vaak deze vraag en dit is een terechte vraag. Want in een ideale situatie en ideale wereld zou dit ook zeker zo zijn. Helaas zijn er een aantal redenen waarom je, hoe gezond je ook eet en leeft, toch veel baat kunt hebben bij het slikken van een aantal basis supplementen.

Waarom supplementen slikken?

Ook al leven en eten we nog zo gezond, toch is het in ons jachtige leven best lastig om echt gezond te eten. Zo blijkt uit cijfers dat 75% van de Nederlanders niet de aanbevolen hoeveelheden vis, groenten en fruit haalt. Door uitputting van de bodem bevatten groente en fruit nog maar een fractie van de vitamines, mineralen en sporenelementen ten opzichte van zo’n 30 jaar geleden. Onze grond wordt zo intensief bebouwd en verarmt, waardoor planten steeds minder gezonde mineralen bevatten.

Ook schijnt de zon in ons kikkerlandje het merendeel van het jaar onvoldoende om ons van de noodzakelijke vitamine D3 te voorzien. Het is alleen geen vervanging he? Het is echt een aanvulling op een gezond eet- en leefpatroon in mijn ogen.

Waar moet je op letten?

Ik snap dat veel vrouwen door de bomen het bos niet meer zien omdat er zoveel aanbod is wat betreft supplementen. Vaak is goedkoop ook duurkoop. Goedkope supplementen bevatten vaak slecht opneembare mineralen en synthetische vormen. De supplementen zijn van dusdanige kwaliteit dat ze geen toegevoegde waarde voor je lichaam vormen.

Voor mij is kwaliteit ontzettend belangrijk. En daarom heb ik gekozen voor liposomale supplementen. Deze worden tot wel 20x beter opgenomen door het lichaam. In deze supplementen worden van nature voorkomende lipiden (vetbolletjes) gebruikt die de vitamines beschermen gedurende de reis door het maag en darm stelsel. Het liposomen bolletje wordt met de werkzame stof en al intact door de dunne darm in het bloed opgenomen. Daarom is het wel wat prijziger, maar ik sta echt voor kwaliteit. Only the best for you ladies!

Mijn advies voor basis supplementen

Ik ben orthomoleculair geschoold, maar het is helemaal niet mijn bedoeling om je met heel veel supplementen vol te stoppen. Een goede basis is het halve werk. Basissuppletie is je dagelijkse aanvulling bij een gezond voedingspatroon. Er zijn voor mij een aantal supplementen als basis nodig om de veelvoorkomende tekorten aan te vullen.

Liposomale Multi-vitamine

Als je niet meteen teveel supplementen wilt nemen maar wel bepaalde tekorten wilt aanvullen, adviseer ik de liposomale multi. En multi is altijd een goede basis.

We merken dat vrouwen hier echt veel baat bij hebben, hebben meer energie, de haar en nagel kwaliteit verbetert, de weerstand verbetert en stress vermindert. Deze basis zorgt ervoor dat je jouw hormoonbalans direct ondersteunt. Je kunt de Liposomale Multi-vitamine hier bestellen.

Magnesium

Magnesium is het belangrijkste mineraal voor het menselijk systeem omdat het betrokken is bij 400 verschillende lichaamsfuncties. Het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, dat je energie hebt, werkt kalmerend, ontspannend en verbetert je geheugen. Ook helpt het enorm tegen stress. Magnesium helpt bij de aanmaak van hormonen en kan daardoor bijdragen aan een betere hormoonbalans. Ik neem het vaak in de avond, voor het slapengaan. Het hoort voor mij bij de dagelijkse suppletie. Bestel hier de magnesium.

Vitamine D3

Als vrouwen mij vragen: “Ik wil maar een pilletje per dag slikken. Welk pilletje moet ik dan nemen?” Ik roep dan direct zonder aarzeling: “Vitamine D!” Die is namelijk écht essentieel. Waarom staat deze vitamine absoluut op nummer 1 voor mij? Dat komt omdat vitamine D bij zóveel processen in het lichaam betrokken is. Vitamine D-gebrek maakt je moe, vatbaar voor ziekten, osteoporose en spierzwakte, om maar enkele dingen te noemen.

In de zomermaanden is het niet per se een must om vitamine D te slikken, maar vanaf september tot eind mei neem ik standaard vitamine D3. Het is ook een pro-hormoon, we hebben het nodig voor de hormoon aanmaak en het versterken van het immuunsysteem en natuurlijk voor de opname van calcium. Je kunt Vitamine D3 hier bestellen.

Omega 3 supplementen

Omega 3 vetzuren zijn ontzettend belangrijk, alleen al als bouwsteen voor onze hormonen! Daarnaast zijn ze goed voor hart en bloedvaten, dragen ze bij aan een gezond zenuwstelsel en helpen ze bij het behoud van een goed geheugen en goede gemoedstoestand. Tot slot spelen ze een essentiële rol in het ontstekingsproces in ons lijf: omega 6-vetzuren zetten ontstekingen aan
en omega 3-vetzuren zijn nodig om ontstekingen weer uit te zetten. Omega 3-vetzuren horen daarom voor mij ook bij de basissuppletie.

Ik kies zelf liever voor een vegan variant op basis van algen-olie. Algen zijn de primaire en hiermee zuiverste bron van de omega 3-vetzuren DHA en EPA. Daarom kies ik voor deze vegan versie van deze gezonde meervoudig onverzadigde vetten. En het is ook de meest duurzaamste optie voor het milieu. Bestel de Vegan omega 3 hier.

Healthy Start Selection

Alles wat jij nodig hebt in 1 box! Met alle bovenstaande supplementen in deze box vul je essentiële basisstofjes aan. De Healthy Start Selection koop je hier.

Adviestest voor supplementen

Wist je dat wij ook een test hebben waardoor jij erachter kunt komen welke suppletie jij nodig hebt? Samen met mijn team heb ik de twee minuten suppletie-test ontwikkeld.

Binnen twee minuten weet jij exact wat je nodig hebt en welke suppletie bij jouw situatie past. Je krijgt een persoonlijk antwoord direct in je mail. Makkelijker wordt het niet.

Het is fantastisch om te zien dat we een test hebben ontwikkeld waarbij we jou kunnen helpen. Want dat is mijn missie. Om zoveel mogelijk van mijn kennis te delen en ervoor te zorgen dat jij zo lekker mogelijk in je velt komt te zitten, hoog in energie, met weinig klachten. Doe de test via deze link.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen