Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Vakantie? Zo houd je je gezondheid op peil

Op vakantie laten we vaak alle touwtjes los en genieten we volop. Heerlijke etentjes en drankjes, een ander klimaat, andere tijdzone, andere omgeving en vreemde bedden zorgen ervoor dat onze darmen een beetje van streek raken. En we met die opgeblazen buik rondlopen.

Herkenbaar? Vandaag geef ik je graag een aantal spijsvertering tips die ervoor zorgen dat je tijdens je vakantie geen last hebt van je darmen. En ik deel mijn top favoriete reis-supplementen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw koffer.

Vezels op vakantie

Eet heel veel vezels (noten, zaden zoals lijnzaad, sesamzaad, havermout, veel groente en fruit). Zo zorg je voor een extra portie vezels naast dat je natuurlijk genoeg vezels uit andere producten haalt.

Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen bevorderen een goede stoelgang. Tip: wanneer je uiteten gaat, kies een gerecht wat rijk is aan kruiden en specerijen (chili, kardemom, koriander, peper, rozemarijn of gember).

Gezonde vetten

Gezonde vetten zorgen voor een gemakkelijke afvoer van afvalstoffen uit het lichaam en smeren de darmen. Daarnaast geven ze genoeg energie en geven een hongergevoel, waardoor je niet snel ongezonde keuzes zult maken. Tip: bestel of koop extra avocado, olijfolie, olijven, vette vis en of macadamia noten.

Vermijd suikers, gluten en zuivel op vakantie

Probeer zoveel mogelijk geraffineerde suikers, gluten en zuivel te vermijden. Deze staan bekend om het verstoren van vertering en uitscheiding. Dus helaas daar gaat dat lekkere stokbroodje…  af en toe moet natuurlijk kunnen, maar als je last hebt van je darmen zou ik er voorzichtig mee zijn. Maar geen paniek: Je kunt ook om glutenvrije pizza’s en brood vragen. Er is veel meer te verkrijgen dan we soms denken.

Kruidenthee tegen een opgeblazen buik gevoel

Neem een pakje kruidenthee mee op vakantie zoals Vervène, brandnetel, groene thee, kamille. Deze bevorderen een betere vertering van voedsel, kalmeren een opgeblazen gevoel en winderigheid en fungeren als een veilig laxeermiddel.

Drink genoeg water op vakantie

Neem altijd en overal genoeg water mee. Water zorgt voor een gemakkelijkere uitscheiding. Tevens is het heel belangrijk om voldoende water te drinken in combinatie met vezels eten. Tip: wil je je water een smaakje geven? Voeg dan aan je water wat citroen, aardbeien, munt of blauwe bessen toe.

Beweging op vakantie

Gebrek aan beweging vertraagt de stofwisseling. Spijsvertering tips: wanneer je met de auto op vakantie gaat, zorg dan voor voldoende stops waarin je even een rondje loopt, rent of je even uitstrekt. In een vliegtuig: loop af en toe even rond. Daarnaast is het belangrijk dat je ook op vakantie voldoende beweegt. We snappen dat het in de hitte soms niet te doen is. Ga daarom of heel vroeg in de ochtend of laat in de avond sporten. Een rondje hardlopen (kun je daarnaast de omgeving verkennen), neem een yoga matje mee voor yoga oefeningen, plan een wandeling of ga een stuk zwemmen.

Vitamine C om je weerstand op pijl te houden

Vitamine C neem ik altijd overal mee naar toe, het hele jaar door. Zeker als ik ga vliegen. De airco en of alle bacillen kunnen je behoorlijk verkouden en of grieperig maken. En griep op je vakantie is echt het laatste waar je op zit te wachten toch? Je kunt deze het hele jaar door nemen als je het gevoel hebt dat je verkouden wordt, of als je weerstand laag is. Echt…het helpt meteen!
Ben je verbrand door de zon? Dan helpt Vitamine C ook! Vitamine C koop je hier.

Multi: krijg alle voedingsstoffen binnen

De Multi mag ook zeker niet ontbreken in je koffer! Op vakantie zijn we vaak niet zo streng voor onszelf en eten we iets minder gezond. Wil je er zeker van zijn dat je toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt neem dan een multivitamine mee als aanvulling op je voeding. Kies ook hier voor een Liposomale Multi die beter opneembaar is.

Belly Support voor op vakantie

Heb je vaak last van een opgeblazen buik op vakantie? Veel vrouwen ervaren dit dagelijks, maar ook vooral tijdens de vakantie, wanneer je toch net even anders eet dan thuis.

Dit gevoel hoeft er niet te zijn, het heeft alles te maken met de werking van je spijsvertering. Het was dan ook oprecht ons doel om voor de zomer een supplement te ontwikkelen die de werking van je spijsvertering ondersteunt. En dat is gelukt!

Ons nieuwe supplement Belly Support is speciaal ontwikkeld tegen de opgeblazen buik. Het bevat chroom, wat je stofwisseling ondersteunt. Verder bevat het supplement verschillende enzymen die allemaal een belangrijke rol spelen bij de spijsvertering en helpen het lichaam om voedingsstoffen uit verschillende voedselgroepen efficiënt op te nemen.

Heb je een keer lekker gezondigd (wat natuurlijk prima is op zijn tijd) of iets te vet gegeten, bijvoorbeeld uit eten of op vakantie? Dan is dit supplement ook geschikt voor jou!

Vakantie lees tip

Wil jij nou ook nog wat kilo’s kwijt voor je op vakantie gaat of tijdens je vakantie een fijn boek lezen? Klik dan hier want in mijn boek ‘Herstel je gewicht’ vertel ik je er alles over.

Ik ga je in dit boek helpen de oorzaak te vinden voor die paar kilootjes teveel. Want de oorzaak kan voor iedereen anders zijn. En natuurlijk ga ik je helpen met mijn zelf ontwikkelde ‘Viv Methode’ om je te helpen die kilo’s weer kwijt te raken, zonder dat je een streng dieet hoeft te volgen, maar gewoon gezond en lekker kunt leven. De kilo’s zullen er niet alleen af gaan, je zult je ook energieker, fitter, gezonder en blijer gaan voelen!

Zonnebrand tip

De zonnebrand crème van Loïs Lee, is mijn favoriete hormoonproof zonnebrand. Het is even wennen omdat het niet een dikke creme is, maar wat is deze heerlijk. En houdt je huid ook lekker gehydrateerd. Ook gebruikt Lois Lee 100% natuurlijke producten, dus onze hormonen worden hier niet door in de war gebracht.

✅ transparant mineraal filter, dus geen witte waas
✅ verstopt de poriën niet
✅ meukvrij en vegan
✅ verzorgt, hydrateert, kalmeert en versterkt de huidbarrière

Je koop de zonnebrand crème van Loïs Lee hier.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen