Voor 23.00u besteld, volgende werkdag in huis

Zon bescherming: zo bescherm je je huid voor de zon

De zomervakantie is officieel begonnen en de zon straalt volop! Of je nu je dagen doorbrengt op het strand, in je eigen achtertuin of ergens op een exotische bestemming, we kunnen allemaal genieten van die heerlijke zonnestralen. 

We hebben allemaal dat verlangen naar een gezonde, zomerse gloed op onze huid. Maar laten we eerlijk zijn, de zon kan ook zijn tol eisen als we onze huid niet goed beschermen en verzorgen. Niemand wil te maken krijgen met vervelling, uitdroging of vroegtijdige rimpels. Daarom is het van groot belang om de juiste stappen te nemen voor optimale verzorging van je huid tijdens én na het zonnen.

In deze blog delen we graag enkele waardevolle tips en trucs om je huid te beschermen en te verzorgen na een dagje zon. Met deze eenvoudige stappen kun je volop genieten van de zomer en tegelijkertijd je huid gezond en stralend houden. 

Viv’s Zonnebrand tips 

Als de zon schijnt en je wordt er net als ik blij van, ga dan 15-30 min (afhankelijk van je huidtype) onbeschermd in de zon voor een goede dosis vitamine D aanmaak. Maar niet langer dan 30 min. Het is namelijk niet zo dat hoe meer zonlicht je huid krijgt, hoe meer vitamine D je aanmaakt. Nee, want je lichaam maakt niet oneindig vitamine D aan. Bescherm jezelf daarom daarna. Want ook zon is een belangrijke veroorzaker van huidkanker.  

Helaas zitten de meeste soorten zonnebrand vol met slechte synthetische stoffen die via je huid in je bloedbanen terecht komen en schadelijk zijn voor je en voor jouw hormoonbalans.

Smeer daarom met een hormoonproof zoals deze zonnebrand van Loïs Lee. Loïs Lee gebruikt 100% natuurlijke producten, dus onze hormonen worden hier niet door in de war gebracht.

Moon Magic Serum na de zon

Ik ben ook helemaal fan van de heerlijke nachtolie van Loïs Lee om je huid te herstellen en te voeden. Zeker na een zonnige dag is dit zoooo fijn! Dus een tip om mee te nemen in je koffer als je op vakantie gaat.

Het Moon Magic Serum:
✨ Is herstellend en regenererend
✨ Vermindert roodheid en onzuiverheden
✨ Met plantaardige vitamine A + C + E
✨ Helpt rimpels en fijne lijntjes verminderen
✨ Helpt de huid verstevigen
✨ Boordevol actieve ingrediënten met vitaminen, antioxidanten en goede vetten

Vitamine C voor zon bescherming

Bepaalde voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, beschermen je cellen tegen overmatige blootstelling aan de zon en verminderen ontstekingen in de huid. Vitamine C vind je vooral in donkere bladgroenten, citroenen, limoenen, broccoli, kiwi, peterselie. Vitamine C is een krachtige antioxidant die onze huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en UV-straling.

Ben je verbrand? Neem dan even extra Vitamine C als supplement. Door het nemen van gebufferde vitamine C kun je de bescherming van je huid tegen schade door de zon versterken en helpen om zon verbranding te voorkomen.

Waarom gebufferd? In de capsule van gebufferde vitamine C wordt vitamine C gekoppeld aan de mineralen magnesium en calcium voor een betere opneembaarheid en om de zuurgraad te verlagen zodat het fijner is voor de darm en maag om dit te verteren. Dit wordt ”bufferen” genoemd. Je kunt de gebufferde vitamine C hier kopen.

Collageen voor een gezonde huid

Collageen is ontzettend belangrijk voor stevigheid van de huid. Het helpt de huid van binnenuit te versterken. Als we jong zijn wordt er voldoende collageen aangemaakt, maar als we ouder zijn wordt dit minder. Onze huid krijgt dan sneller rimpels en wordt slapper. Collageen vind je onder andere in pottenbouillon en orgaanvlees. Nu begrijp ik het heel goed dat je dit niet of nauwelijks eet. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor bedacht, namelijk collageen in de vorm van een poeder of supplement! Wij hebben een eiwitpoeder gecombineerd met collageen.

Dit product zorgt voor een optimale huidconditie: ultieme stevigheid, gladheid, bescherming, fijne huidtextuur en gezonde glow! Je kunt onze gecombineerde collageen met eiwitpoeder hier bestellen.

Bekijk hieronder ook een recept voor mijn basissmoothie met dit eiwit-collageen poeder.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen